Eğitmenler

Eğitmenler

EĞİTİCİLER

KURUMU

Prof. Dr. Abdulvahap KARA

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi

Prof. Dr. Ali YAKICI

Gazi Üniversitesi

Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL

Yeditepe Üniversitesi

Prof. Dr. Okan YEŞİLOT

Marmara Üniversitesi

Prof. Dr. Taner TATAR

Yalova Üniversitesi

Prof. Dr. Didem BUHARİ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi

Prof. Dr. Salih AYNURAL

Ahmet Yesevi Üniversitesi

Prof. Dr. Yaşar SARI

İbn Haldun Üniversitesi

Prof. Dr. Erkin EMET

Ankara Üniversitesi

Prof. Dr. Asem Nauşabayeva HEKİMOĞLU

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

Prof. Dr. Çağla Gül YESEVİ

İstanbul Kültür Üniversitesi

Doç. Dr. Ali HÜSEYİNOĞLU

Trakya Üniversitesi

Doç. Dr. Ali Onur ÖZÇELİK

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Dr. Öğr. Üyesi İshak TURAN

Yalova Üniversitesi

Öğr. Gör. Dr. Taner ZORBAY

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Lütfi ÖZGÜR

Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği

Süleyman GENCE

Bursa Kırım Türkleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği

 

Prof. Dr. Abdulvahap KARA (Akademisyen)

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden lisans derecesini almış, yüksek lisans ve doktorasını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlamıştır. Çalışma alanları XX. yüzyıl Türk Dünyası tarihi, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Cumhuriyetleri ilişkileri, Kazakistan tarihi ve edebiyatı, Sovyetler Birliği tarihi ile Türkiye Kazaklarının kültür ve tarihi üzerinedir. 40’ın üzerinde telif ve çeviri kitapları ve gazete ve dergilerde yayınlanmış yüzün üzerinde makalesi bulunan Kara'nın öne çıkan kitapları arasında Türkistan Bağımsızlığının Bayraktarı Mustafa Çokay’ın Hayatı ve Mücadelesi, Turgut Özal ve Türk Dünyası ve Kazakistan’ın Yeniden Doğuşu gibi eserler yer almaktadır. Ayrıca çeşitli alanda birçok ödülü de bulunmaktadır.

 

Prof. Dr. Ali YAKICI (Akademisyen)

Prof. Dr. Ali YAKICI, Konya’da doğdu. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1978 yılında mezun oldu. Bir süre Konya’da yayımlanan Türkiye’de Yarın, Yeni Meram, Yeni Konya gazetelerinin yazı işlerinde çalıştı. Köşe yazıları ve hikâyeler yazdı. Burdur Lisesi, Konya Atatürk Lisesi ve Konya Cihanbeyli Ali Fuat Belgin Endüstri Meslek Liselerinde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Akademik çalışmalarına 1983 yılında yüksek lisans öğrencisi olarak başladı. 1984’te Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında Tasavvuf Edebiyatı alanında; “Niyazi Mısri’nin Divan-ı İlahiyatı” adlı teziyle Yüksek Lisans, aynı Enstitüde 1992 yılında “Konya’da Âşıklık Geleneği ve Konyalı Âşık Mehmet/ İnceleme-Metin” adlı teziyle de halk edebiyatı alanında Doktora öğrenimini tamamladı. 1993 yılında Gazi Eğitim Fakültesinde Yardımcı Doçentlik kadrosuna atanarak öğretim üyesi oldu. 2007 yılında girdiği YÖK sınavında Ahilik ve Anonim Türk Edebiyatı alanında yaptığı çalışmalarla başarılı bulundu ve Filoloji/ Halk Edebiyatı Doçenti oldu. 2013 yılında Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi alanında Profesör unvanını aldı. 50’nin üzerinde yüksek lisans ve doktora tezi yönetti. 2003-2018 arasında Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Türk Dili Bölüm Başkanı olarak görevlendirildi. 1994 tarihinden itibaren önceleri Kültür ve Turizm Bakanlığı, sonradan Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulunda YÖK temsilcisi olarak görevlendirildi. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu bünyesinde oluşturulan Ahilik Araştırma Komisyonu Başkanlığına getirildi.

 

Prof. Dr. Ahmet TAŞAĞIL (Akademisyen)

Lisans eğitimini 1985 senesinde, doktorasını ise 1991 yılında İstanbul Üniversitesinde “Göktürkler (542-630)” adlı tezi ile tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümünde araştırma görevlisi, yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak görev yaptı. Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde Dekanlık, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde Araştırma Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı ve Anabilim Dalı Başkanlığı gibi idari görevlerde bulundu. 2015 yılından beri Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde görev yapmaktadır. Taşağıl, İslam Öncesi Türk Tarihi, Orta Asya Tarihi, Türk Kültür Tarihi üzerine çalışmalar yürütmektedir. Eserlerinden bazıları: Bozkırın İlk İmparatorluğu Hunlar, Gök Börü’nün İzinde: Kadim Türk Topraklarında, Çin Kaynaklarına Göre Eski Türk Boyları (M.Ö.III-M.S.X. Asırlar), Kök Tengri’nin Çocukları.

 

Prof. Dr. Okan YEŞİLOT (Akademisyen)

1971 yılında Giresun’un Piraziz ilçesinde doğdu. İlkokulu Gökçeali’de, ortaokul ve liseyi Samsun Ladik Akpınar Öğretmen Lisesi’nde bitirdi. 1988 yılında kazandığı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını Prof. Dr. Nesrin Sarıahmetoğlu danışmanlığında “Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Hayatı ve Faaliyetleri” adlı teziyle yaptı. Doktorasını Prof. Dr. Abdülkadir Donuk danışmanlığında “Hasan Melikzade Zerdabi’nin Hayatı ve Faaliyetleri” adlı teziyle tamamladı. 1995-96 yıllarında Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi’nde misafir Öğretim Elemanı olarak bulundu. 1997-98 yıllarında Uluslararası Türk-Kazak Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde Öğretim Görevliliği yaptı. 2008 yılında Marmara Üniversitesi’nde Doçent unvanı aldı, 2014 yılında da aynı üniversitede Profesörlüğe atandı. Hâlen Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Kafkasya Tarihi Anabilim Dalında Öğretim Üyesi ve Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü olarak görev yapmaktadır.

 

Prof. Dr. Taner TATAR (Akademisyen)

1969 Malatya doğumlu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da, Liseyi Kocaeli'nde tamamladı. 1986 yılında İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümüne giriş yaptı, 1990 yılında mezun oldu. Aynı yıl bitirmiş olduğu bölümde Yüksek Lisansa başladı. 1991 yılında buraya araştırma görevlisi olarak girdi. 1992 yılında "Türk İktisat Düşüncesinin Sosyolojik Tahlili 1838-1938" konulu tezini sunarak mezun oldu. Aynı yıl yine sosyoloji bölümünde doktoraya başladı. Doktorasını 1995 yılında "Şehirleşme ve Siyasi Katılım (Malatya Uygulaması)" konulu tezini vererek tamamladı. 2009 yılında doçent, 2015 yılında profesör olan Taner Tatar’ın başta Türk Dünyası olmak üzere çok sayıda çalışması bulunmaktadır.

 

Lütfi Özgür (Dernek Başkanı, Belediye Dış İlişkiler Şefi)

2006’da lisans derecesini Bulgaristan’daki Varna Teknik Üniversitesi Hukuk Fakültesi İşletme Bölümünden aldı. 2010’da Yüksek lisans derecesini ise Sofya Üniversitesi Felsefe fakültesi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Güvenlik Bölümünden aldı.  1989-2003 yılları arasında Etibank Genel Müdürlüğünde uzman olarak görev yaptı. 2003’ten beri de Yalova Belediyesi’nde Balkan İşbirliği Ajansı ve Dış İlişkiler Biriminde şef olarak görev yapmaktadır. Ayrıca 2005-2021 yılları arasında Türkiye Güreş Federasyonunda Dış İlişkiler Sorumlusu olarak görev yaptı. 2006’dan beri de Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve dayanışma Derneği başkanlığı görevini yürütmektedir. Lütfi Özgür, Bulgaristan’da siyasi bir parti olan hak ve Özgürlükler Hareketi’nin (HÖH) Türkiye Marmara Bölge Temsilcisidir.

 

Dr. Öğr. Üyesi İshak TURAN (Akademisyen)

İlk, Orta ve Lise öğrenimlerini Bursa’da tamamlayan Turan, 2005'te lisans derecesini Kocaeli Üniversitesi'nde aldı. 2015'te yüksek lisansını 2020'de de doktora derecesini Uluslararası İlişkiler bölümünde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden aldı. 2019’da Lodz Üniversitesinde araştırmacı olarak görev yaptı. 2006-2023 yılları arasında Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışan İshak Turan, Mart 2023’ten itibaren Yalova Üniversitesi, İİBF, Uluslararası İlişkiler bölümünde görev yapmaktadır. Çin dış politikası, Kuşak ve Yol Girişimi, Ticaret Yolları, Türk Dış Politikası ve Türk Dünyası Enerji Güvenliği konularında pek çok çalışması bulunmaktadır. Çin’in Orta Asya enerji politikası üzerine doktora yazan Turan, Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Türkiye enerji güvenliği politikaları üzerine bilimsel kitapları, makaleleri, bildirileri, projeleri ve raporları bulunmaktadır. Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde enerji güvenliği, Türk dış politikası, 21. yy’da Kamu Yönetimi ve Asya-Pasifik çalışmaları derslerini vermektedir. Başarıyla tamamlanmış 3 adet BAP projesi olan Turan'ın 1 adet BAP projesi de devam etmektedir. Ayrıca Turan, Temmuz 2023'ten itibaren Yalova Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.

 

Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu (CHOUSEIN OGLOU) (Akademisyen)

Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu, Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde doğdu. Üniversite ve yüksek lisansı Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlayan Hüseyinoğlu, Yunanistan’ın Batı Trakya Azınlık politikasındaki süreklilik ve değişimlerle ilgili teziyle yüksek lisansını tamamladı. Tezi, 2005 yılında ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Vakfı tarafından ODTÜ Yılın Tezi Ödülü’ne layık görüldü. ‘Avrupa Birliğinin Güneydoğu Ucundaki Azınlık Eğitiminin Tarihsel Gelişimi: Batı Trakya-Yunanistan’daki Müslüman Türk Azınlığı Örneği’ başlıklı tez ile 2012 yılında İngiltere’deki Sussex Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden doktora unvanı aldı. 2013 yılından günümüze Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü’nde görev yapmakta olan Hüseyinoğlu, 2020 yılında doçent oldu. İnsan hakları, azınlıklar, Türk-Yunan İlişkileri, Batı Trakya Türkleri, Avrupa’daki Türkler ve Müslümanlar ve İslamofobi Hüseyinoğlu’nun temel ilgi ve çalışma alanları arasında yer almaktadır.

 

Prof. Dr. Salih AYNURAL (Akademisyen)

Özgeçmiş: 1984 İ.Ü İktisat Fakültesi’nden mezun oldum. Yüksek lisans ve doktoramı aynı üniversitede tamamladım. 1985 yılında İ.Ü İktisat Fakültesi İktisat Tarihi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başladım. 1994 yılında Doçent, 2000 yılında Profesör oldum. 2000 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşletme Fakültesi Dekanı olarak atandım. Türk Dünyası Teknolojik İşbirliği Araştırma Merkezi Başkanlığı, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Mütevelli, Türkiye-Kırgızistan Manas Üniversitesi Denetim Kurulu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yüksek Danışma kurulu, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu üyeliklerinde bulundum. Ayrıca Türkiye-Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekilliği, Rumeli Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak görev yaptım.

 

Prof. Dr. Yaşar SARI (Akademisyen)

Yaşar Sarı şu anda İbn Haldun Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde Öğretim üyesi olarak ders vermekte, aynı üniversitenin Haydar Aliyev Avrasya Çalışmaları Merkezi Müdürü olarak da çalışmaktadır. Kafkasya Devletlerinin Dış Politikaları üzerine teziyle Virginia Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun oldu. Kariyeri boyunca Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Orta Asya Amerikan Üniversitesi’nde akademik görevlerde bulundu. Uluslararası İlişkiler Teorileri, Dış Politika Analizi, Enerji ve Güvenlik, Orta Asya Siyaseti ve Ekonomi Politik dersleri vermektedir. Profesör Sarı’nın Orta Asya siyaseti, enerji diplomasisi ve Türk dış politikası gibi konularda kapsamlı yayınları bulunmaktadır. Akademik çalışmalarının yanı sıra Profesör Sarı, NATO ve AGİT gibi önde gelen kurumlar tarafından finanse edilen uluslararası çalıştay ve araştırma projelerini koordine etmiş ve görev almıştır. Uluslararası Çalışmalar Derneği ve Amerikan Siyaset Bilimi Derneği de dahil olmak üzere çeşitli mesleki kuruluşların üyesidir.

 

Prof. Dr. Erkin EMET (Akademisyen)

Doğu Türkistan Kaşgar Vilayetinin Yopurga İlçesinde dünyaya gelen Erkin Emet İlk ve orta öğrenimini ilçesinde tamamladı. 1982 yılında Pekin Merkezi Milletler Üniversitesi Azınlıklar Dilleri ve Edebiyatları Fakültesi Uygur Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl, mezun olduğu bölümde araştırma görevlisi olarak görev yapmaya başladı. 1988 yılına kadar Pekin Merkezi Milletler Üniversitesi Azınlıklar Dili ve Edebiyatı Fakültesi Uygur Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Uygurca İmla Kuralları, Uygur Ağızları, Uygurca Ses Bilgisi, Uygurca Şekil Bilgisi ve Uygurca Konuşma derslerini verdi. 30 Ağustos 1988 tarihinde lisans üstü tahsilini yapmak amacıyla Türkiye’ye geldi. Önce Ankara Üniversitesi TÖMER’de Türkiye Türkçesini öğrendikten sonra, 1992’de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde Yabancı Misafir Öğretim görevlisi olarak işe başlayan Erkin Emet, 1997 yılında Türk vatandaşı oldu. 2004’te yılında Yardımcı Doçent unvanını aldı.

1992 yılında Prof. Dr. F. Sema Barutçu Özönder’in danışmanlığında doktora çalışmasına başladı. 2000 Haziran’da Sema Barutcu Özönder, Mustafa Canpolat, Ahmet Bican Ercilasun, İristay Kuçkartayev’den kurulu jüri önünde “Doğu Türkistan Uygur Ağızları” (s. XV+569.) adlı tezini savunarak ‘Türkoloji doktoru’ unvan ve payesini aldı. Erkin Emet, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü kurulduğu 1992 yılında Güney-doğu (Türkistan-Uygur) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünde yabancı öğretim görevlisi olarak göreve başladı.Erkin Emet 2014 yılında Doçentlik, 13 Nisan 2022 tarihinde Profesörlük unvanını aldı. Prof. Dr. Erkin Emet’in yurt içi ve yurt dışındaki dergilerde yayınlanmış 40 parça makalesi bulunmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda sempozyumda bildiri sunmuştur. Prof. Dr. Erkin Emet 1992 yılından şimdiye kadar 90 defadan fazla TV ve Radyo programına katılmıştır. Almanya, Japonya, Belçika, Hollanda ve Türkiye’de çok sayıda konferans vermiştir.

 

Prof. Dr. Didem M. BUHARİ (Akademisyen)

Didem Buhari, 2019 yılından bu yana İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Doktora derecesini Londra Üniversitesi (Royal Holloway) Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden, Yüksek lisans derecesini Edinburgh Üniversitesinden, özel yüksek öğrenim belgesini Jean Monnet bursiyeri olarak Paris Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsünden, Lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden almıştır. Doktora sonrası araştırmacı olarak bir yıl Oxford Brookes Üniversitesinde, bir yıl da TÜBİTAK 2219 bursiyeri olarak London School of Economics Üniversitesinde görev yapmıştır. 2018-2020 yılları arasında Japonya Sasakawa Barış Vakfının “değişen dünya düzeni” temalı uluslararası projesinde görev almıştır. “Europeanization in a Global Context” (Palgrave 2017) başlıklı tek yazarlı kitabı 2017 yılında uluslararası Palgrave yayınevi tarafından basılmıştır. Ayrıca birçok uluslararası kitabın ve dergi özel sayısının eş editörlüğü yapmıştır. Makaleleri Contemporary Politics, Uluslararası İlişkiler, International Political Sociology, New Global Studies, Journal of Contemporary European Studies, Comparative European Politics gibi uluslararası SSCI endeksli dergilerde yayımlanmıştır. Türk Dünyasıyla ilgili araştırmaları özellikle 21. yüzyıl Kırım Tatar diasporasının kendi kaderini tayin hakkı ve kültürel diplomasi stratejilerine odaklanmıştır. Kırım Tatarlarıyla ilgili 2013 yılındaki saha araştırması sonuçlarını Cambridge Üniversitesi BASEES kongresinde ve Ege Üniversitesi ile Uludağ Üniversitelerinde düzenlenen Türk Dünyası kongrelerinde bildiri olarak sunmuş ve uluslararası kitap bölümleri ile SSCI endeksli makale olarak yayımlamıştır.

 

Dr. Taner ZORBAY(Akademisyen)

Tarih Lisans (1996) ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans (2000) eğitimlerimi Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ, Ankara, Türkiye) tamamladıktan sonra akademik çalışmalarıma oldukça uzun bir ara verdim. Eğitimimle eşzamanlı devam eden iş hayatımın belli bir noktasında, ODTÜ’deki hocalarımın tavsiyeleri üzerine, Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsü’nde doktora çalışmama başladım ve 2017 yılında “Demokrat Döneminde Din ve Devlet İşleri” başlıklı tezim ile tamamladım. Tezimde, İkinci Dünya Savaşı sonrası Türkiye’de İslam’ı farklı yorumlayan veya yorumladığı düşünülen Müslüman gruplar ve gayrimüslimler üzerinde yoğunlaştım. 1989 yılında başlayan çalışma hayatım, ODTÜ’de Kasım 2012’den bu yana Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi ve Ağustos 2024’ten bu yana da Rektör Danışmanı ve Öğrenci Dekanı olarak devam etmektedir. Araştırma alanlarım tarihsel geçmişi olan din/etnik kökene dayalı çatışmalar, mültecilik, göç, jeopolitik ve insan hakları merkezlidir. Daha çok ilgilendiğim bölgeler Balkanlar/Kırım/Kafkasya üçgeni ve komşu bölgelerdir.

 

Prof. Dr. Asem Nauşabayeva HEKİMOĞLU (Akademisyen)

Kazakistan Cumhuriyeti’nin Çimkent vilayetinde dünyaya gelmiş, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamlamıştır. 1990-1995 yılları arasında Azerbaycan Cumhuriyeti, Mehmet Enin Resulzade Bakü Devlet Üniversitesinde Lisans eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Anabilim dalında Yüksek Lisans Eğitimini bitirmiştir.2005’te aynı enstitü ve anabilim dalında doktorasını tamamlayarak Dr. Unvanını almıştır. 2007 yılında Doçent, 2014’te de Profesör olmuştur.

1995-2002 yılları arasında Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları İşbirliği Vakfı (TÜDEV)ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM)’da uzman olarak görev almıştır. 2003-2013 yılları arasında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2008-2013 yıllarında, Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2013-2020 seneleri arasında Bitlis Eren Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olmuş, 2014 yılından itibaren de aynı fakültenin Dekanlığı görevinde bulunmuştur. 2020-2022 yılları arasında Uşak Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Dekanı görevinde bulunmuştur. 2022 yılında İtibaren Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

 

Prof. Dr. Çağla Gül YESEVİ (Akademisyen)

Prof. Dr. Çağla Gül Yesevi, İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölüm başkanıdır. Uluslararası Siyaset, Uluslararası Örgütler, Türk Dünyası ve Milliyetçilik alanlarında bilimsel çalışmaları bulunmaktadır.

 

Doç. Dr. Ali Onur ÖZÇELİK (Akademisyen)

Ali Onur Özçelik, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünde Doçent Doktor olarak çalışmaktadır. Yüksek Lisans eğitimini Birmingham Üniversitesinde Transatlantik İlişkileri üzerine tamamlayan Özçelik, doktorasını Sheffield Üniversitesi Siyaset alanında kazanmıştır. Özçelik, doktora süresince Avrupalılaşma, Çok Boyutlu Yönetişim ve Türkiye’deki bölgesel politikalar ve devlet dışı aktörlerin Avrupa’daki faaliyetleri üzerine çalışan Özçelik, doktora sonrasında çıkar temsili, diplomasi, lobicilik, sosyal hareketler alanlarında çalışmalar yapmıştır. Ulusal ve uluslararası yayınları olan Özçelik AB tarafından destekli birçok projede görev almıştır. Özçelik, danışmanı olduğu ESOGÜ Diplomasi ve Model Birleşmiş Milletler Kulübü ile 2015 yılından itibaren her sene düzenli olarak Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği Simülasyonları yapmaktadır.

 

Süleyman GENCE (Dernek Başkanı, Emekli Öğretmen)

1968 yılında Eskişehir Mahmudiye İlçesi, Mesudiye Köyü’nde doğdu. İlk, ortaokul ve liseyi Eskişehir’de tamamladı. Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fak. Makine Eğitimi Bölümü’nü 1989 yılında tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Rize Pazar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Makine Öğretmeni ve Teknik Müdür Yardımcısı ve Erzurum Kazım Karabekir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Makine Öğretmeni olarak toplamda 4 yıl görev yaptı. 1993 yılında kamu hizmetinden ayrılarak özel sektör Bursa’da bulunan özel bir Otomobil Fabrikasında orta kademe yönetici olarak çalışmaya başladı. 25 yıllık çalışma sonrasında Aralık 2018’de emekli olduktan sonra da Eskişehir merkezli bir firmanın bölge sorumlusu olarak çalışmaya devam etmektedir. 1900’lü yılların başında Kırım’dan Türkiye Eskişehir’e göç eden aile büyükleri ile Türkiye’de yerleşik Kırım Türklerinin bir ferdidir. 1988 yılında kurulmuş olan Bursa Kırım Derneği’nde 2002 yılından itibaren yönetim kurulu üyesi ve 2019 yılından itibaren 2. Başkan olarak görev almaktadır. Dernek misyonuna uygun olarak idare görevleri yanında Kırım Türklerinin kültür, sanat ve dil gibi öğelerinin varlığını devam etmesine katkı verecek eğitim çalışmalarına katkı sağlamaya devam etmektedir.